Sportfysiotherapie

Wij bieden sportfysiotherapie en kunnen u helpen als u een blessure hebt of overtraind bent. U wilt zo snel mogelijk weer aan de slag óf u wilt als het even kan – ondanks de blessure – blijven sporten om uw conditie op peil te houden. Wij begrijpen wat er tijdens het sporten gebeurt en hebben kennis van het bestaan van blessures.

Dit alles vindt u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat wij met u maken. Enerzijds is dit plan afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. Wij kijken naar uw motoriek en analyseren de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.

Wij kunnen kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur, braces of taping of mobiliserende technieken. Gebruik van diverse ondersteunende behandelapparaten kan ook deel uitmaken van de behandeling. Doordat u sportspecifiek en functioneel traint kunt u herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau. Eventueel overlegt hij met uw trainer over een aangepast trainingsschema.

 

Sportfysiotherapie is voor de volgende klachten en vragen geschikt:

• alle blessures;
• andere klachten waardoor u niet meer kunt sporten;
• een blessurepreventie advies;
• aanbevelingen met betrekking tot een bepaalde sport: beste aanpak, materiaal, kleding en schoeisel;
• sportmedische begeleiding van trainingsprogramma’s en prestatieverbetering.

Of sportfysiotherapie ook uw klacht kan verhelpen, moet blijken tijdens het onderzoek bij de eerste behandeling. Het uiteindelijke resultaat is natuurlijk tevens afhankelijk van uw eigen inzet.

Vraag vrijblijvend informatie 046-45 11 225 of meld u aan!